Perzische film UNTIL TOMORROW in Nederlandse bioscopen | نمایش “تا فردا” در هلند

Speelduur: 86 min. | Land: Iran | Taal: Perzisch | Genre: Drama | Regie: Ali Asgari | Cast: Amirreza Ranjbaran, Sadaf Asgari, Ghazal Shojaei, Babak Karimi | Releasedatum: 21 december 2023 | Distributeur: MOOOV Film Distribution The Netherlands

De film is geregisseerd door Ali Asgari (Disappearance), die onlangs in het nieuws kwam omdat de Iraanse autoriteiten hem verbieden films te regisseren en zijn land te verlaten. Aanleiding was de wereldpremière van zijn laatste filmproductie tijdens het internationale filmfestival in Cannes. Until Tomorrow is een prijswinnende film die wereldwijd vertoond is op filmfestivals zoals de Berlinale  in Berlijn, Movies that Matter in Den Haag, Rome, São Paulo, Zürich en Stockholm. Until Tomorrow is vanaf 21 december in de filmtheaters te zien. Bekijk hier de trailer.

In Until Tomorrow volgen we Fereshteh tijdens een dag in haar leven. Een stressvolle dag, want ze krijgt een telefoontje van haar ouders die laten weten dat ze langskomen. Maar wat haar ouders niet weten is dat hun dochter net een kind heeft gekregen. En die onwetendheid wil Fereshteh het liefst in stand houden, want het is een buitenechtelijk kind. Onwettig in de ogen van de staat en onacceptabel in de ogen van haar ouders. Samen met haar volhardende en humoristische vriendin Atefeh gaat ze op zoek naar iemand die bereid is één nachtje op haar baby te passen. Maar ze komen erachter dat in een samenleving waar niet iedereen dezelfde rechten heeft, je heel voorzichtig je bondgenoten moet kiezen. Het wordt een ware odyssee, die hen niet alleen in aanraking brengt met een aantal goede en slechte mensen, maar ook met de rauwe werkelijkheid van het leven van jonge Iraniërs in een islamitische republiek waar ze zelf weinig mee op hebben.

Regisseur Ali Asgari laat zien hoe de Perzische jongeren proberen te breken met de patriarchale normen en de manier waarop ze draadje voor draadje het verstikkende web van wettelijke en sociale censuur van het land proberen los te peuteren.

BIOSCOOPAGENDA

Scroll to Top