Perzen tegen Islamitische Regering in Teheran: Demonstratie in Amsterdam – همبستگی ایرانیان در هلند با مردم ایران

PDN, Amsterdam – Een groep van ongeveer twee honderd Iraniërs demonstreerden maandagmiddag op de Dam als steunbetuiging aan de protesten in Iran van de afgelopen dagen. Voor Nederlanders met een Perzische achtergrond is het spannend wat er in het land gebeurt.
De demonstranten roepen ‘Weg met Khamenei’, ‘Weg met Rouhani’ en ‘Vrijheid voor Iran’. Meer dan 35.000 Perzen (Iraniërs ) wonen in Nederland en velen van hen zijn verhuist naar Nederland door de sociale en politieke opgelegde beperkingen in Perzië.
Lees ook:
AD: ‘Mijn Iraanse vrienden hebben niets meer te verliezen

Foto: Persian Dutch Network

Foto: Persian Dutch Network

Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran, heeft dinsdag ‘vijanden van Iran’ ervan beschuldigd de onrust in zijn land aan te wakkeren. Volgens een woordvoerder van de nationale veiligheidsraad doelde Khamenei daarbij op de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Israël en Saoedi-Arabië.

* Volg “Persian Dutch Network” op Facebook

Demonstratie van Iraniërs in Amsterdam - Foto: Persian Dutch Network

Demonstratie van Iraniërs in Amsterdam – Foto: Persian Dutch Network

De protesten begonnen donderdag in Mashhad uit onvrede over de slechte staat van de economie, de hoge voedselprijzen en de corruptie, en breidden zich daarna snel uit. De demonstranten, onder wie veel arme jongeren, keerden zich al snel ook tegen de regering. President Hassan Rohani leek maandag enig begrip op te brengen voor de protesten. Volgens hem vragen de mensen op straat ‘niet om water en brood maar om meer vrijheden’. (Lees meer…)


* DIGITALE NIEUWSBRIEF:
Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten? Mail naar: info@persiandutch.com

This entry was posted in Videos and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply