Dariush Talai in Utrecht (Video) – کنسرت داریوش طلایی در اوترخت

PDN – Begin februari 2016 gaf Dariush Talai een concert in RASA te Utrecht. U kunt hier kijken naar een paar minuten van dit concert:


Video: Persian Dutch Network

De musicus, musicoloog en docent Dariush Talai is een autoriteit op het gebied van Perzische klassieke muziek. Hij weet feilloos de weg in de Radif, een collectie melodische figuren die al eeuwenlang rondzingen op deze aardbol. Generatie op generatie zijn deze mondeling doorgegeven en gecategoriseerd volgens toonreeksen (dastgah).

Talai heeft zich bekwaamd in het spelen en improviseren op de tar en de setar. Beide langhalsluiten die een iconische plaats nemen in de wereld van de klassieke muziek. Het getokkel op de snaren staan dicht op het gevoel omdat de poëzie ten grondslag ligt aan de Perzische muziek. Zijn solospel is uitmuntend, niet alleen virtuoos maar ook bezielend.Dariush Talai were geboren in 1953 in Damawand. Hij studeerde tar en Perzische muziek bij Nationale Conservatorium en Universiteit van Teheran.

Volg “Persian Dutch Network” op Facebook
 DIGITALE NIEUWSBRIEF:
Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten?  Mail naar:  info [at] persiandutch.com

This entry was posted in Videos and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply