Perzisch geïnspireerde opera in Concergebouw Amsterdam | اجرای اپرای کورش در کنسرت‌خباو آمستردام

Armonia Atenea | George Petrou – dirigent | Max Emanuel Cencic – countertenor, Siroe
17 okt 2015 | 13:00 – 16:35

Graftombe van Cyrus de Grote, de stichter van het Perzische Rijk (Foto: I. Pakdel / Persian Dutch Network)

متن پارسی در ادامه

PDN – Op 17 oktober 2015 zal de “Siroe” Opera te bewonderen zijn in het Concertgebouw van Amsterdam. Deze opera is gecomponeerd door de Duitse componist Johann Adoph Hasse in 1732, hij werd geïnspireerd door het levensverhaal van Cyrus II De Grote, de oprichter van het Perzische Rijk.

Aldus het persbericht van het Concertgebouw, “Metastasio’s libretto voor Siroe [Cyrus] biedt een Jakob-en-Esau-achtig verhaal over de Perzische troonsopvolging, met talloze intriges en ambivalente loyaliteiten. De partijen voor de broers Siroe en Medarse zijn geschreven voor de beroemde castraten Farinelli en Caffarelli en bieden ook voor de zangers van nu veel vocaal bravoure. Hoewel Siroe qua verhaal en vorm een typische barokopera is, wijst de muziek in veel opzichten al vooruit naar de klassieke operastijl van Gluck, Haydn en Mozart.”

Armonia Atanea

Armonia Atanea | Dirigent: George Petrou

De uitvoering van de opera in het Concertgebouw is in handen van het Griekse orkest ‘Armonia Atenea’. Het orkest heeft deze opera in november 2014 opgenomen en is recentelijk uitgebracht op CD.

* Meer Informatie en ticket verkoop op Concertgebouw.nl
* Volg “Persian Dutch Network” op Facebook
* DIGITALE NIEUWSBRIEF:
Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten?  Mail naar:  info@persiandutch.com

هفدهم اکتبر ۲۰۱۵ اپرای کورش، ساخته یوهان آدولف هاس، در کنسرت‌هال سلطنتی آمستردام اجرا می شود. اجرای این اثر که در سده هجدهم میلادی ساخته شده را ارکستر یونانی «آرمونیا آتنا» را به عهده دارد. ا
به گزارش «شبکه ایرانیان هلند»، اپرای کورش در نوامبر سال گذشته توسط این ارکستر به ضبط نیز رسیده است. رهبری ارکستر در برنامه آمستردام در دست جورج پترو، هنرمند یونانی است. برای اطلاعات بیشتر و خرید بلیت به تارنمای کنسرت‌خباو بروید.ا

به فیس‌بوک شبکه ایرانیان هلند بیپوندید
برای دریافت خبرنامه رایگان شبکه ایرانیان هلند به ما ایمیل بزنید:ا
info@persiandutch.com

This entry was posted in Events and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply