PERSIANA: Nieuw Nederlandstalig boek over Perzische keuken کتابی تازه به زبان هلندی درباره غذاهای ایرانی

Persiana _ Boek  _ Perzische EtenAuteur: Sabrina Ghayour, Omvang: 240 pagina’s
Formaat: 19 x 24,5 cm, Good Cook Publishing, Hilversum, ISBN: 978 94 6143 106 6

Persiana is in Engeland een regelrechte bestseller (zelfs het meest verkochte kookboek aldaar) en door vele media uitgeroepen tot ‘Beste nieuwe kookboek van het jaar 2014’, waaronder Observer Food (The Guardian), BBC Good Food en delicious.

Het boek is vanaf nu ook in het Nederlands verkrijgbaar. De Perzische en Midden-Oosterse keuken – de keuken van ‘duizend-eneen-nacht’ – is een culinaire smeltkroes van vele culturen en volken die door de eeuwen heen hun stempel hebben gedrukt.
Persiana biedt een scala aan heerlijke gerechten; van voorgerechten, soepen, stoofschotels en salades tot en met desserts en zoete lekkernijen. Gebruik de typische ingrediënten uit de keuken van het Midden-Oosten: oranjebloesemwater, za’atar (kruidenmengsel), granaatappelpitten, pistachenoten en bulgur.De Perzisch-Britse Sabrina Ghayour is geboren in Teheran en verhuisde vlak na het begin van de Iraanse revolutie met haar familie naar Londen. Na 15 jaar als marketeer werkzaam te zijn geweest, begon ze succesvol haar tweede carrière als kok, docent aan kookscholen, organisator van foodfestivals, pop-up restaurants. Daarnaast publiceert ze onder andere in The Times, The Guardian, delicious. en BBC Good Food.

* Volg “Persian Dutch Network” op Facebook
* DIGITALE NIEUWSBRIEF: Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten?  Mail naar:  info@persiandutch.com

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply