“Postvogel”: Boekpresentatie: 18 oktober in Den Haag

 متن پارسی در زیر

Postvogel

Behalve een oude winkelier ziet niemand dat ze eigenlijk nog een kind is. Ze gelooft zelf ook dat ze net zo dapper en strijdlustig is als haar tante Lida. Die zit in het Iraanse verzet en wordt gezocht. Ik ben een dappere postvogel, herhaalt ze in zichzelf om haar angsten te bezweren.

Vele jaren later loopt ze als gevluchte, jonge vrouw stage op een architectenbureau in Nederland. Haar begeleider volgt de opkomst van populistische politici op de voet. Zijn uitspraken over buitenlanders beangstigen haar. Maar wat als hij de enige is die haar bestaan in Nederland kan redden? Ze rent om te redden wat er nog te redden valt en ontleent houvast aan een gedicht dat in haar geheugen staat gegrift. Wanneer een bevriende collega een hartaanval krijgt, keren haar vergeten angsten terug.

Firoozeh Farjadnia (1970) is geboren en getogen in de Koerdische streek Kermanshah in Iran. Ze vluchtte in 1995 naar Nederland, volgde een opleiding Bouwkunde in Rotterdam, en werkt nu bij een architectenbureau. Sinds haar veertiende schrijft ze gedichten, columns en korte verhalen. Postvogel is haar debuutroman.

Christine Otten over Postvogel: ‘Door de ogen van de Iraans-Nederlandse schrijfster Firoozeh Farjadnia kijk je niet alleen met een nieuwe blik naar het Nederland van nu, haar verhaal over een kind in het ondergrondse verzet tegen de Sjah van Perzië grijpt je naar de keel. Subtiel en invoelbaar. Een aanwinst voor de Nederlandse literatuur.’

Op zaterdag 18 oktober 2014 is de presentatie in Atelier Incognito,
Lange Beestenmarkt 1 A in Den Haag

– Graag even voor 18 oktober aanmelden via 7artooo@gmail.com i.v.m. de catering.

Firoozeh Farjadnia

Firoozeh Farjadnia

–  Inloop: 15.30. Aanvang: 16.00 uur (tot 17.30 uur)
– Welkomstwoord door uitgever Jurgen Maas
– Schrijver Pim Wiersinga neemt het eerste exemplaar     in ontvangst
– Firoozeh Farjadnia over haar roman Postvogel
– Live muziek

BOEK BESTELLEN

Volg “Persian Dutch Network” op Facebook
DIGITALE NIEUWSBRIEF: Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten?  Mail naar:  info@persiandutch.com

هجدهم اکتبر مراسم رونمایی داستان “پرنده نامه رسان” نوشته فیروزه فرجادنیا در لاهه برگزار می‌شود. این برنامه به کوشش بنیاد  انتشاراتی یورگن‌ ماس (ناشر کتاب) سازماندهی شده است. فیروزه فرجادنیا، در سال ۱۹۷۰ در کرمانشاه متولد شده و از سال  ۱۹۹۵ به عنوان پناهنده ساکن هلند است.ا

اطلاعات مربوط به زمان و مکان برنامه در متن هلندی بالا آمده است.ا

در هلند زندگی می‌کنید؟ به فیس بوک «شبکه ایرانیان هلند» بپیوندید
برای دریافت خبرنامه ماهانه شبکه ایرانیان هلند به ما ایمیل بزنید:
info@persiandutch.com

This entry was posted in Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply