‘Persian Pink Panther’ opnieuw naar Nederland

Het Nederlandse publiek mocht drie jaar geleden voor het eerst live kennis maken met stand-up comedian Maziar Jobrani. Zijn voorstellingen waren toen in een mum van tijd uitverkocht. Dit jaar is deze Amerikaan met Perzische (Iraanse) roots terug en staat op dinsdag 6 mei met zijn ongelooflijk komische show ‘My Lion is Moist’ in De Meervaart in Amsterdam. De kaartverkoop is vandaag gestart via www.ticketmaster.nl.

Jobrani werd geboren in Perzië en verhuisde met zijn familie op zesjarige leeftijd naar Californië.

Jobrani werd geboren in Perzië en verhuisde met zijn familie op zesjarige leeftijd naar Californië.

Grote bekendheid dankzij Comedy Central

De in Perzië geboren performer Maziyar ‘Maz’ Jobrani is naast zijn ontelbare rollen in films en TV-series vooral bekend van zijn deelname aan de ‘Axis of Evil’ tour. In een tijd dat oost en west elkaar niet echt lijken te begrijpen, brachten vier van oorsprong Arabische comedians een show waarin zij korte metten maakten met de vooroordelen. Via Comedy Central, presenting partner van Jobrani’s aanstaande shows in Nederland, wist het gezelschap in hoog tempo naam te maken bij een groot publiek.

Niet alleen in de Verenigde Staten, waar Maz o.a. verscheen in The Tonight Show met Jay Leno, the Late Late Show met Craig Ferguson en Lopez Tonight, wordt zijn performance met veel enthousiasme ontvangen. In het Midden-Oosten, waar hij zijn talent zelfs aan de koning van Jordanië mocht presenteren, is zijn populariteit minstens zo groot.

Met zijn internationale comedy tour hoopt Jobrani het Midden-Oosten en het Westen een stuk dichter bij elkaar te brengen. Vooroordelen en misverstanden over het Midden-Oosten, religie en stereotypen die ons denken dagelijks beïnvloeden staan centraal in zijn shows.

Comedy Central presents: Maz Jobrani (Perzische Pink Panther)

Dinsdag 6 mei 2013 – De Meervaart | Amsterdam
Aanvang show: 20.15 uur (deuren geopend vanaf 19.15 uur)
Entree: € 24,- (excl. servicekosten).
Kaartverkoop: www.ticketmaster.nl 0900 – 300 12 50 (€ 0,45 p/m).

Maz Jobrani ook in Groningen en Tilburg te zien!

Behalve het bijzondere optreden van Maz Jobrani in de Meervaart Amsterdam staan nog twee optredens in Nederland gepland. Op 8 mei is Jobrani te zien in de Jupiler Zaal van het podium 013 in Tilburg en op 10 mei staat hij op het podium van de Grote Zaal in De Oosterpoort in Groningen.

UPDATE: FOTO: Maz Jobrani in Amsterdam (De Meervaart Theater)

VOLG “PERSIAN  DUTCH  NETWORK” OP  FACEBOOK

 

This entry was posted in Events and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply