Perzische kunstenaars op “Dancing on the Edge”

.
Dancing on the Edge, hét festival voor hedendaags theater en dans uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, vindt plaats van 6-23 november 2013.

Het festival presenteert indrukwekkende eigentijdse voorstellingen uit onder andere Palestina, Tunesië, Marokko, Perzië [Iran], Syrië en Egypte, waarin de reflecties van kunstenaars op hun samenleving en leefwereld naar voren komen. Een eigenzinnige mix van theater- en dansvoorstellingen en multimedia installaties geven een beeld van de ‘state of the art’ in de regio.

Iran is ruim vertegenwoordigd in het Dancing on the Edge festival van dit jaar. Meerdere Perzische kunstenaars uit verschillende disciplines tonen wat hen beweegt in Amsterdam en Den Haag.

Strange Creatures – Reza Servati / Max Theatre Group
Reza Servati, één van Iran’s meest getalenteerde jonge theatermakers, toont zijn expressionistisch mime cabaretStrange Creatures. La Stampa (Turijn) schreef: “Een heerlijk voorstelling (…) met een bittere kern van gewelddadigheid, zowel individueel als maatschappelijk.”
Amsterdam 16 november | Den Haag 17 november

My Paradoxical Knives – Ali Moini
Ali Moini verwijst naar Sufi dans in zijn meditatieve en edgy performance My Paradoxical Knives. “The resonance generated by the rattling of the shocking blades is powerful” schreef het Franse magazine Mouvement.

Amsterdam 16 november | Den Haag 17 november | gratis

The Invisible Center of Contemporary Dance – Mohamad Abbasi
Multi-talent Mohamad Abbasi maakt speciaal voor het festival een installatie met werk van zijn Invisible Center of Contemporary Dance uit Teheran. ICCD werd in 2010 door Abbasi opgericht om de term ‘eigentijdse dans’ in Iran te introduceren, een kunstvorm die door het regime niet erkend wordt.

Amsterdam 14-17 november | doorlopend | gratis

Déjà Vu – Davoud Zare
Een intieme film van jonge filmregisseur en choreograaf Davoud Zare waarin medechoreograaf Sorour Darabi danst.

Amsterdam 14-17 november | Den Haag 15-16 november | doorlopend | gratis

Zie ook :

WEBSITE

PROGRAMMABOEK

Volg “Persian Dutch Network” op FACEBOOK !

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply