Perzen in Nederland tegen ondemocratische verkiezingen in hun land

.
English Version Below
.

Meer dan 34.000 Perzen (Iraniërs) wonen in Nederland. De meesten zijn hier geïmmigreerd na de Islamitische revolutie in Perzië in 1979.

door Arash Nikkhah

PDN – Deze vrijdag 14 juni 2013 zijn in Iran de 11de presidentiële verkiezingen gehouden. Alle kandidaten zijn vooraf goedgekeurd door de hoogste leider, ayatollah Ali Khamenei; uit de oppositie was het niet één kandidaat toegestaan deel te nemen.

Ook de Perzische gemeenschap in Nederland mag stemmen. Sommigen hebben dat gedaan, in de Ambassade van Iran in Den Haag. Zij nemen dan aan dat ze de situatie zo mogelijk iets draaglijker kunnen maken. Anderen boycotten de verkiezingen geheel en al, vanwege het ondemocratische politieke systeem in Iran. Alle grote beslissingen vallen er onder het gezag van de hoogste religieuze leider en niet van een gekozen president.

Vandaag in Den Haag, op 100 meter afstand van de Iraanse Ambassade demonstreerde een groep Nederlandse Perzen dan ook tegen de dictatuur in hun thuisland. Meer dan 34.000 Perzen (Iraniërs) wonen in Nederland. De meesten zijn hier geïmmigreerd na de Islamitische revolutie in Perzië in 1979.
.

VOLG  PERSIAN  DUTCH  NETWORK  OP  FACEBOOK

Iran House, associated to Iranian Embassy in The Hague, 14 June 2013

PERSIANS IN HOLLAND AGAINST ISLAMIC REGIME IN TEHRAN

.

By Arash Nikkhah

PDN – Today, Friday, 14 June 2013, the 11st presidential election was held in Iran. No opposition candidate had this chance to participate and all candidates were already approved by the supreme leader Ayatollah Khamenei.

In The Hague, the Embassy of Iran was the place that Persian community could vote. Some participated in the election considering the only way to make the situation better and some boycotted election because of its non-democratic nature in Iran’s political structure.

In Iran all main decisions are taken by the supreme leader and not the president.
 
Today, in The Hague just 100 meters away from Iran’s Embassy, a group of Persians who live in The Netherlands organized a demonstration against the dictatorship and oppressions in their homeland.

More than 34,000 Persians (Iranians) live in the Netherlands. Most of them immigrated to the Netherlands after 1979 Islamic revolution in Persia.

JOIN  PERSIAN  DUTCH  NETWORK  ON  FACEBOOK

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply