PERZIË/IRAN: ‘Blogger-activist gedood in Teheran gevangenis’

.

De moeder van Sattar Beheshti: "Ik ben trots op mijn zoon, hij is vermoord voor de vrijheid."

Persian Dutch Network – De Perzische blogger Sattar Beheshti is in een gevangenis in Teheran ‘aan een onbekende oorzaak’ overleden.

Zijn familie heeft dat bevestigd in interviews met diverse Perzischtalige buitenlandse media.

.

De Iraanse autoriteiten hebben de familie Beheshti verzocht op korte termijn een graf aan te wijzen voor het lichaam van Sattar. Over de doodsoorzaak is officieel niets bekend, maar de familie vermoedt dat de dood geen natuurlijke was, aangezien de 35-jarige activist geen gezondheidsproblemen had.
.
Sattar Beheshti, schreef in zijn blog over sociale misstanden in de Iraanse maatschappij.  Nieuwssites als Kalame vermoeden moord en marteling. De moeder van Sattar Beheshti, in een interview met Masih Alinejad: “Ik ben trots op mijn zoon, hij is vermoord voor de vrijheid.”
.
(Met dank aan Boris de Jong)
.
Volg PERSIAN DUTCH NETWORK op Facebook
.
This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply