Perzisch Stuk werd uitgevoerd in Voorhout

Door Pejman Akbarzadeh

Op 28 november 2011 voerde “Het harmonieorkest van muziekvereniging St. Cecilia” een Perzisch symfonisch stuk uit in Voorhout. De Amerikaanse componist James L. Hosay schreef dit stuk, geïnspireerd door Perzische geschiedenis.

PERSIS (oorspronkelijk Grieks voor Perzië, of Iran) werd geschreven in 1997 voor harmonieorkesten. De componist noemt PERSIS het meest succesvolle werk van zijn carrière. “Ik deed heel wat onderzoek over oud Perzië en oude-Perzische muziektheorie voordat ik het werk schreef.” zegt James, “Ik wilde de Perzische elementen van het werk zo authentiek mogelijk maken.”

De Amerikaanse componist James L. Hosay schreef dit stuk, geïnspireerd door Perzische geschiedenis. Het stuk is uitgevoerd door verschillende harmonieorkesten over de wereld, van Japan tot de Verenigde Staten. Afgelopen week in Nederland ontving PERSIS één van de meest recente uitvoeringen.

Geboren in 1959 in Nashville, Tennessee, begon James L. Hosay in zijn tienerjaren trompet te spelen. Na de middelbare school sloot hij zich aan bij het Amerikaanse leger als trompettist en studeerde hij af bij de muziekfaculteit van de Amerikaanse strijdkrachten (the U.S. Armed Forces School Of Music). Gedurende 18 jaar diende hij bij het Arrangerende Personeel voor de Militaire Band van de Verenigde Staten (United States Army Band) in Washington, D.C.

De partituur van PERSIS is gepubliceerd door CURNOW MUSIC PRESS in de Verenigde Staten. Luister naar een Spaanse uitvoering van het stuk!

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply