Perzische ster is in Nederland als asielzoeker! – علی کوچولو به هلند پناهنده شد

متن پارسی در ادامه صفحه – ENGLISH VERSION BELOW

De populaire Perzische TV-persoonlijkheid, Omid Ahangar, is in Nederland als asielzoeker. Hij wordt vergezeld door zijn vrouw maar hun 6 jaar oude zoon is nog steeds in Teheran.

Omid, 32, vertelde aan 'Persian Dutch Network' dat hij heel gespannen is door de instabiele situatie waarin zijn gezin verkeert.

Omid Ahangar is erg bekend in Perzië [Iran] vooral door een TV-serie voor kinderen in de jaren ’80 ” Ali Kouchoulou” (“Ali de Kleine”). Hij heeft later lesgegeven aan de Academie voor Televisiekunsten en intensief gewerkt met theatergroepen in Teheran.

Omid, 32, vertelde aan Persian Dutch Network dat hij heel gespannen is door de instabiele situatie waarin zijn gezin verkeert.

Hij is zijn vaderland ontvlucht door de vele beperkingen in de maatschappij. Het acteursechtpaar zijn naar Nederland gevlucht via Griekenland. Ze zijn behoorlijk ontevreden vanwege hun levensomstan- digheden in het asielzoekers centrum. Ze moeten een kleine ruimte delen met een ander gezin, en hun kamer is eigenlijk alleen geschikt voor 1 persoon.

Omid vertelde Persian Dutch Network dat hij eigenlijk alleen actief en vrij wil zijn in zijn eigen werkveld: film en theater. ” Zelfs hier heb ik een korte film gemaakt met mijn mobiele camera en op mijn laptop geredigeerd” voegde hij toe.

Omid’s vrouw Nushin is ook actrice die actief in de Perzische bioscoop is sinds 2000.


Persian Star is in Netherlands as an asylum seeker !

The popular Persian TV personality, Omid Ahangar, is in Netherlands as an asylum seeker. He is accompanied by his wife as well but their 6-year old son is still in Tehran.

Omid Ahangar in TV serial “Ali the Little”, Tehran, 1986

Omid Ahangar is quite known in Persia [Iran] mostly because of a TV serial for children in 1980s “Ali Kouchoulou” (“Ali the Little”). He later educated at Television Art Academy and worked actively with theater groups in Tehran.

Omid, 32, told Persian Dutch Network that he is extremely nervous because of his family’s unstable situation.

The actor couple have fled to the Netherlands through Greece. They are quite unsatisfied because of their living condition in the camp. They have to share a small place with another family and their room is actually fits for just one person.

Omid told Persian Dutch Network that he just wants to be active freely in his own field: film and theater. “Even here I have made a short film with my mobile camera and edited that on my laptop”, he added.

Omid Ahangar was born on 23 September 1979 in Tehran. He studied literature of drama at Azad University of Arak,

Omid’s wife Noushin in also an actress who has been active in Persian cinema since 2000.

علی کوچولو در هلند پناهنده شد

امید آهنگر و همسرش در انتظار دریافت پاسخ پناهندگی در هلند بسر می‌برند. این زوج هنرمند ایرانی حدود شش ماه است که از راه یونان، خود را به این کشور رسانده‌اند ولی فرزندشان همچنان در تهران است. امید آهنگر، هنرمند تئاتر، به دلیل بازی در مجموعه تلویزیونی «علی کوچولو» در دهه ۱۹۸۰ در ایران چهره شناخته‌ شده‌ای است

امید آهنگر، هنرمند تئاتر، به دلیل بازی در مجموعه تلویزیونی «علی کوچولو» در دهه ۱۹۸۰ در ایران چهره شناخته‌ شده‌ای است

امید آهنگر به «شبکه ایرانیان هلند» گفته است که به دلیل شرایط مبهم زندگی‌اش دچار زیر فشار روحی فراوانی است. او از شرایط زندگی در کمپ پناهندگی بسیار گله‌مند است و می‌گوید ناگزیر است همراه با همسرش در کنار یک خانواده دیگر زندگی کنند و اتاقی که در اختیار آنها قرار داده شده، تنها برای یک نفر مناسب است

امید تنها خواسته‌اش را فعالیت آزاد در رشته خود (تئاتر و سینما) عنوان می‌کند و در طول مدت اقامت در کمپ، با دوربین موبایل خود هم یک فیلم کوتاه ساخته و در حال ادیت آن روی لپ‌تاپ است

همسر امید، نوشین خانی، هنرمند سینما نیز همراه اوست

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply