Perzische pop-diva Googoosh geeft voor het eerst concert in Nederland – گوگوش برای نخستین بار در هلند

PDN – Op zaterdag 17 maart 2018 komt de Perzische pop-diva Googoosh voor het eerst in haar rijke zangcarrière voor één concert naar Nederland. Het Koninklijk Concertgebouw strikte de zangeres, actrice en stijlicoon voor een exclusief optreden in de Grote Zaal. 

Googoosh betekent voor talloze Perzen (Iraniërs) hetzelfde als het fenomeen Elvis voor veel Amerikanen. Googoosh was de allereerste pop-diva van Perzië en haar ster rees tot ongekende hoogten in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Zij gaf concerten en speelde in films, tot de Islamitische Revolutie van 1979 hier een abrupt einde aan maakte. De conservatieve regering verbood veel artiesten, onder wie Googoosh, nog op te treden. Tijdens deze ban, die meer dan 20 jaar zou duren, bleef Googoosh echter ongekend populair. Zowel bij de bevolking in eigen land (ondergronds) als bij veel Perzen in het buitenland.


Toen de autoriteiten Googoosh in 2000 toestemming gaven voor een buitenlandse tournee, greep zij deze kans aan en trad op in steden als Londen, Toronto, New York en Los Angeles, de stad waar zij ook ging wonen. 

Googoosh (Foto: Pejman Akbarzadeh)

Googoosh (Foto: Pejman Akbarzadeh)

Het CONCERTGEBOUW
17 maart 2017

Bestel Kaarten

* Volg “Persian Dutch Network” op
Facebook

DIGITALE NIEUWSBRIEF:
Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten?
Mail naar:
info@persiandutch.com

This entry was posted in Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply