Duizenden Perzen de straat op tegen regering om economische corruptie / راهپیمایی علیه حکومت و فساد اقتصادی در ایران

PDN – In de Perzische stad Mashhad vindt vandaag een grote demonstratie plaats tegen de president Hassan Rouhani en economische corruptie in het land.


De demonstratie van vandaag was georganiseerd via Telegram op Internet. De politie was massaal aanwezig en probeerde hier en daar mensen te verspreiden door middel van traangas en gummiknuppel. “De demonstratie was onwettig” Rahim Nowruzian, de gouverneur van Mashhad, vertelt het medium.
Deze demonstratie vond plaats tegenover het stadshuis in Mashhad, die in het noordoosten van Perzië [Iran] ligt. De demonstranten riepen ‘weg met Rouhani’ en ‘weg met corruptie’. Het is niet bekend hoeveel mensen zijn gearresteerd.


Volgens TROUW, “sinds het aantreden van president Hassan Rohani in 2013 zijn in Iran diverse corruptieschandalen aan het licht gekomen. In mei werd zakenman Mahafarid Amir Khosrawi opgehangen. Hij werd ervan verdacht 2,6 miljard dollar te hebben verduisterd van veertien Iraanse banken.” Dit was de grootste fraudezaak uit de Perzische geschiedenis.

UPDATE: NOS: Doden in Iran bij demonstraties tegen regering
                    Volkskrant: Doden bij demonstraties Iran ‘niet door politiegeweld’
                    AD: Iran blokkeert aantal sociale media om betogingen te stoppen
NRC: Iran weet golf protesten niet te sussen
Trouw: Dertien doden bij protesten in Iran

* Volg “Persian Dutch Network” op Facebook
* DIGITALE NIEUWSBRIEF:
Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten? Mail naar: info@persiandutch.com

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply