Steun de Perzisch-Nederlandse film over het monument TAQ KASRA

Taq-i Kisra in 2017 - Foto: Pejman Akbarzadeh

Taq-i Kisra in 2017 – Foto: Pejman Akbarzadeh

PDN – Het ‘Persian Dutch Network’ produceert de eerste documentairefilm over Taq Kasra, ‘s werelds grootste gemetselde boog. Dit oude paleis was in de hoofdstad van het Perzische Rijk in de 6e eeuw. Nu ligt Taq Kasra dicht bij de Iraakse hoofdstad Bagdad, minder dan 200 km van de grens met Perzië (Iran). Kijk naar de trailer:


De documentaire maker Pejman Akbarzadeh, gevestigd in Amsterdam, heeft tijdens twee gevaarlijke reizen naar Irak de boog gefilmd en ook archeologen in Azië, Europa en Noord-Amerika geïnterviewd over de geschiedenis en architectuur van Taq Kasra. Hij gaat de eerste film maken over dit iconische gebouw.

Taq Kesra werd aanvankelijk aangevallen door het Arabische leger toen zij in de 7eeeuw de Islam naar Perzië brachten. En nu is het een potentiëel doelwit voor ISIS in Irak. Het maken van deze documentaire film is een grote stap om internationale aandacht te vragen om het Taq Kasra te beschermen.

Pejman Akbarzadeh (recht) in Irak, 2017

Pejman Akbarzadeh (rechts) in Irak, 2017. Taq Kasra is op de achtegrond.

Het afronden van de film hangt af van uw financiële steun. U kunt uw bijdrage met creditcard via deze link overmaken (LINK) en als u geen creditcard heeft, kunt u uw bijdrage betalen via de bankrekening van het “Persian Dutch Network” in Amsterdam: IBAN: NL45INGB0004241602

Meer Informatie: www.taqkasra.com* Volg “Persian Dutch Network” op Facebook
* DIGITALE NIEUWSBRIEF:
Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten?  Mail naar:  info@persiandutch.com

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply