11 april 2017: Couchsurfing in Iran: boekpresentatie in Amsterdam | رونمایی کتاب “مهمان‌نوازی رایگان در ایران” در آمستردام

(UPDATE | Video: PDN)


Couchsurfing in Iran
geeft een unieke inkijk in de verborgen Iraanse samenleving. Officieel is het verboden. Toch trekt Stephan Orth gedurende twee maanden als couchsurfer 9000 kilometer dwars door Perzië (Iran), slaapt op tientallen Perzische tapijtjes en beleeft bizarre avonturen.

Ondertussen leert hij een land kennen dat heel anders blijkt dan het clichébeeld van een schurkenstaat. Want de Perzen zijn niet alleen ongelofelijk gastvrij, maar ook heel goed in staat hun moellahs te misleiden. Dit meeslepende boek over kleine vrijheden en grote verlangens van de Iraniërs stond ruim een jaar lang in de Duitse bestseller top 5.
COUCHSURFING IN IRAN

Een bikinifeest in de pilgrimstad Mashhad, een overnachting naast de kerncentrale van Bushehr, een geheime SM-bijeenkomst in Teheran: in Iran beleeft Stephan Orth avonturen die geen enkele reisorganisatie ooit op zijn programma zal zetten. Als couchsurfer verruilt hij hotelkamers voor privéhuizen en leert het land zo van een heel persoonlijke kant kennen. Want achter gesloten deuren gaan de sluiers af en verdwijnt ook de angst voor de zedenmeesters. Hij ervaart tijdens zijn reis dat het dagelijks leven vele malen interessanter en fascinerender is dat alle bezienswaardigheden van het land.

De sociale revolutie van jongeren vindt volgens Orth nu achter gesloten deuren plaats. En in de digitale wereld. Flirten op Viber, de sluier afdoen op Facebook, schandaalvideo’s op YouTube. Het internet veroorlooft meer vrijheden dan de werkelijkheid. Het is voorlopig nog een vlucht uit de openbaarheid, maar ooit zal het opzoeken van onlinegrenzen zo goed bevallen dat ze de offline-gevangenschap niet meer zullen accepteren.De Duitse Stephan Orth (1979) werkt als redacteur voor de reisbijlage van Spiegel online. Voor zijn reportages werd hij meerdere malen bekroond met de Columbusprijs. Sinds 2003 trekt hij al couchsurfend de wereld over. Ook had hij mensen uit de hele wereld te gast op zijn eigen bank. Stephan Orth is auteur van twee bestsellers. Zijn boek Couchsurfing in Iran stond meer dan een jaar lang op de vierde plaats van de Duitse bestsellerlijst.

TIJD EN LOCATIE:
di, 11-04-2017  | 20:00 uur
GOETHE-INSTITUT AMSTERDAM
(Herengracht 470, 1017 CA, Amsterdam)
Taal: Engels,  Prijs: € 5,00 | met korting: € 3,00 | studenten: gratis
Tel: (020) 5312900
__________

* Volg “Persian Dutch Network” op Facebook
* DIGITALE NIEUWSBRIEF:
Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten?  Mail naar:  info@persiandutch.com

This entry was posted in Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply