VIDEO: Hossein Alizadeh & Trio Rembrandt Concert in s-Hertogenbosch – کنسرت حسین علیزاده و تریو رمبراند در هلند

hosseil-alizadeh-in-nl-photo-by-persian-dutch-network-2016PDN – Hossein Alizadeh, één van de topmuzikanten van Perzië gaf een concert in Nederland op 13 november 2016. Het concert was georganiseerd door het festival “November Music” in het Verkadefabriek te s-Hertogenbosch. Meer dan 250 mensen waren bij het concert aanwezig.
Het concert bestond uit drie lange werken van Jazz pianist Rembrandt Frerichs. Hij combineerde elementen van Perzische muziek en Jazz muziek in de werken. Maestro Alizadeh en het Trio werden in het concert begeleid door “Cello8ctet Amsterdam”.

trio-rembrandt-hossein-alizadeh-amsterdam-cello8ctetHossein Alizadeh were geboren in 1951 in Teheran. Hij studeerde tar en Perzische muziek bij Nationale Conservatorium en Universiteit van Teheran. Alizadeh is lid van het ensemble Masters of Persian Music en hij heeft tot op heden meer dan 30 albums uitgebracht.
In 2007 was Alizadeh genomineerd voor een Grammy voor het album ‘The Endless Vision’. Hij is een autoriteit op het gebied van Perzische klassieke muziek.

trio-rembrandt-novemnber-music

Hossein Alizadeh met Trio Rembrandt (Rembrandt Frerichs: Fortepiano /Accordeon, Tony Overwater: Contrabas, Vinsent Planjer: Slaginstrumenten)

* Volg “Persian Dutch Network” op Facebook
* DIGITALE NIEUWSBRIEF:
Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten?  Mail naar:  info@persiandutch.com VIDEO (PDN):

ZIE OOK: Klassieke Perzische Muziek: Dariush Talai in Utrecht (+Video)
                    Kayhan Kalhor & Toumani Diabate, Amsterdam (+Video)This entry was posted in Foto and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply