De Nederlandse première van ATOMIC HEART in Den Haag

Atom-Heart-Mother_03

Iran 2015, 96 min. |  Fictie | Gesproken taal: Perzisch | Ondertiteling: Engels

Surreële, nachtelijke trip door de straten van Teheran. Twee aangeschoten vriendinnen rijden na een feestje rondjes door de stad. Onderweg pikken ze hun markante vriend Kami op, die midden in de nacht met een grote zonnebril op langs de snelweg loopt. Samen zetten ze hun stadse roadtrip voort, totdat een mysterieuze ontmoeting alles op zijn kop zet.

Samen met hun zeer uitgesproken hipstervried Kami rijden Arineh en Nobahar in hun auto door de verlaten straten van nachtelijk Teheran (een geliefde bezigheid van de jeugd in Iran [Perzië], waar de benzineprijs door de overheid laag wordt gehouden). Ondertussen voeren ze geanimeerde gesprekken over suffe versiertrucs, de geschiedenis van westerse toiletten, popcultuur en de stand van zaken onder het hedendaagse onderdrukkende regime in Iran.


Volgens Movies that Matter, De vrolijke sfeer slaat om als ze een auto aanrijden. Een vreemde man stapt in die hun verzekert dat hij de schade al voor hen betaald heeft. Hij wil hier echter wel iets voor terug en vraagt de dames hem te helpen met een vreemde missie. Kami is inmiddels vertrokken en dus zitten de vriendinnen opgescheept met de nieuwe, mysterieuze passagier, die veel opdringerige vragen stelt maar weinig over zichzelf loslaat.

Samen met de duistere reiziger – die de Perzische tweelingbroer lijkt van George Clooney – storten Arineh en Nobahar zich in een avontuur dat hen meevoert naar een bizarre wereld ergens tussen droom en realiteit.

Zaterdag 19 maart 2016 – 22:15 |  Zaal 1, Filmhuis Den Haag
Zaterdag 26 maart 2016 – 21:30 | Nutshuis
______________
Volg “Persian Dutch Network” op Facebook
 DIGITALE NIEUWSBRIEF:
Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten?  Mail naar:  info [at] persiandutch.com

This entry was posted in Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply