ABYANEH: een bijzonder dorp in Perzië (Iran)

Abyaneh 3 Iran

Abianeh 1 Persian Iranian Nature

Abyaneh Iran 2016 Persia Persiens Nature


Abianeh 5 Perse

Abyaneh is een pittoresk bergdorpje in centraal Perzië. De roodleme huizen liggen prachtig verscholen aan de voet van de Karkas berg. De kleurrijke, gastvrije bevolking leeft een traditioneel bestaan. Een ezel als vervoersmiddel is dan ook helemaal niet raar. De 350 inwoners zijn trots op hun klederdracht en handicraft.

Volgens Iran Silk Road, Abyaneh is misschien wel het meest authentieke plaatsje van Perzië (Iran) en een bezoek meer dan waard. In de steegjes tussen de leme huisjes is het heerlijk bijkomen van de drukte in de steden. Dompel je onder in het bestaan van 1000 jaar geleden met de geur van houtvuur in de straatjes. Bezoek ook de “Herpak” tempel met haar unieke “mihrab” gebedsnis uit de Seljuk periode. Voor wandelaars zijn er volop hiking mogelijkheden in de heuvelachtige omgeving oa het Sassanid fort dat uitkijkt over Abyaneh.

Abyaneh 2

Abyaneh Atashkadeh Temple 2016

Abyaneh 6 Persien

عکسهایی از ابیانه : روستایی منحصربفرد در ایران
Photo Gallery: ABYANEH; a Unique Village in Persia (Iran)

Volg “Persian Dutch Network” op Facebook

 DIGITALE NIEUWSBRIEF:
Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten?  Mail naar:  info [at] persiandutch.com

This entry was posted in Foto and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply