Perzië in een nieuwe Antwerpse kunstgalerij

Perzische kunstOp donderdag 12 november krijgt de trendy Antwerpse stadswijk het Eilandje er een nieuwe kunstgalerij bij. Pedrami Gallery focust zich op hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten. De 1ste tentoonstelling ‘Looking for Happiness’ zet alvast 5 Perzische (Iraanse) kunstenaars in de schijnwerpers. Elke 6 weken wordt een nieuwe expo op poten gezet.

Het gezicht achter de galerij is Katayoun Pedrami, geboren en getogen in Iran en kunstenares van opleiding. “Het oude Perzië is de bakermat van de cultuur en toch is kunst uit het Midden-Oosten relatief onbekend in Europa. Het Midden-Oosten komt de laatste tijd erg negatief in het nieuws terwijl ook vandaag de lokale kunstscène rijk is aan artistiek talent. We willen deze kunstenaars uit het Midden-Oosten voorstellen aan het brede publiek in Europa”, vertelt Katayoun Pedrami.

Looking for Happiness – 1ste expo

De 1ste tentoonstelling ‘Looking for Happiness’ pakt uit met 5 Perzische artiesten. Elk van hen onderscheidt zich op hun eigen artistieke manier. Het universele thema ‘Looking for Happiness’ is van onschatbaar belang in hun werk.

Ali Soltani: Schilder en beeldhouwer Ali Soltani haalt inspiratie voor zijn surreëel en bovennatuurlijk werk uit de interactie tussen heden en verleden.

Korosh Ghazimorad
: Kalligraaf Korosh Ghazimorad blies opnieuw leven in deze van oudsher geliefde Perzische kunstvorm. Hij creëerde zelfs een nieuwe stijl ‘Sarir’.

Maryam Ashkanian: Maryam Ashkanian maakt kunst op stof. Met de hand naait, weeft en borduurt ze prachtige creaties die verwijzen naar mens en anatomie.

Mashid Mohadjerin
: Het werk van fotografe Mashid Mohadjerin, dat al meermaals in de prijzen viel, tast de grenzen af tussen kunst en documentaire.

Mohamad Eskandari: Mohamed Eskandari stelt internationaal tentoon met kunstwerken die niet enkel het resultaat zijn van expertise en achtergrond. Dankzij de historische, geografische en architecturale symbolen zorgt zijn werk voor een grondig inzicht in de Iraanse maatschappij.

Contact en openingsuren
Pedrami Gallery
Verbindingsdok-Westkaai 10, 2000 Antwerpen

* Volg “Persian Dutch Network” op Facebook
* DIGITALE NIEUWSBRIEF:
Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten?  Mail naar:  info@persiandutch.com

This entry was posted in Events and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply