Nederland : Internationale Dag voor Vrijheid van Politieke Gevangenen in Iran | هلند : روز جهانی زندانیان سیاسی در ایران

AMS Int Day for Political Prisoners in Persia - Iran

Beursplein, Amsterdam, 19 juni 2015 (Foto: Persian Dutch Network)

متن پارسی در زیر
PDN – 20 juni 2015 was de internationale dag voor vrijheid van politieke gevangenen in Iran. In dit kader hebben Perzische gemeenschappen in verschillende landen geprobeerd het publiek bewust te laten worden van de vreselijke situatie rondom de vrijheid van meningsuiting in Perzië.

In Nederland hebben verschillende activisten in Amsterdam en Den Haag bijeenkomsten georganiseerd om foto’s van politieke gevangenen in de straten ten toon te stellen en informatie over hen te geven. De foto hieronder laat een van deze campagnes op het Beursplein in Amsterdam zien. Vele andere mensen die daar aanwezig waren, wilden niet gefotografeerd worden vanwege veiligheidsredenen en hun jaarlijkse reis naar Iran om familie te bezoeken.

International Day for Political prisoners in Iran

بیستم ژوئن، «روز جهانی زندانیان سیاسی در ایران» بود. به همین بهانه، بسیاری از ایرانیان در کشورهای گوناگون با به نمایش گذاشتن عکس‌هایی این زندانیان در اماکن عمومی و پخش نوشته، تلاش کردند تا در افرایش آگاهی عمومی در رابطه با بحران حقوق بشر در کشورشان نقشی داشته باشند.ا
به گزارش «شبکه ایرانیان هلند»، در روزهای نوزدهم و بیستم ژوئن، در آمستردام و لاهه نیز مانند بسیاری از دیگر شهرهای ‌اروپایی که جمعیت ایرانیان در آنها چشمگیر است، گردهمایی‌هایی برگزار شده بود. در بالا عکسی از برگزارکنندگانِ برنامه‌ی آمستردام آمده است. بسیاری از شرکت کنندگان در گردهمایی، به دلیل مسایل امنیتی و نگرانی از بابت سفرهای سالانه به ایران تمایلی نداشتند که در عکس دیده شوند.ا

* Volg “Persian Dutch Network” op Facebook
* DIGITALE NIEUWSBRIEF:
Mogen we u op de hoogte houden van PDN activiteiten?  Mail naar:  info@persiandutch.comThis entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply