Kayhan Kalhor speciale gast op November Music 2013

.PDN – Perzische componist / kamancheh-speler Kayhan Kalhor is tweemaal te gast tijdens November Music 2013. Het festival met muziek van nu door de makers van nu wordt dit jaar van 6 t/m 10 november gehouden op diverse locaties in ’s-Hertogenbosch. 

Kayhan Kalhor, Perzische kamancheh-speler

Kayhan Kalhor & Rembrandt Frerichs Trio

Een mystieke cross-over tussen de improvisatiekunsten van de Iraanse componist en kamancheh-speler Kayhan Kalhor en het Nederlandse Ragazze strijkkwartet. Met Brooklyn Rider concipieerde Kayhan Kalhor het Silent City-project.

Kalhor liet zichdaarbij inspireren door Perzische volksvertellingen. Vanuit stilte ontstaan lang aangehouden extatische akkoorden en zinderende improvisaties. Nu laat Ragazze Kwartet – dat regelmatig te zien is in televisieprogramma’s als De Wereld Draait Door en De Tiende van Tijl – dit unieke project samen met Kayhan Kalhor herleven. De westerse kwartetklanken combineren wonderschoon met Kalhors’ virtuoze kamancheh-spel.

Dit concert maakt deel uit van het drieluik Colours of Improvisation. Naast Kayhan Kalhor & Rembrandt Frerichs Trio treden ook ZAPP4 (NL) & Jan Bang (NO) en Nik Bärtsch’s Ronin (ZWI) op.

vr 8 november, vanaf 19.30 uur, Verkadefabriek
(http://www.novembermusic.net/default.asp?pageID=200)

Kayhan Kalhor & Ragazze Kwartet – ‘Silent City’

Rembrandt Frerichs Trio weet het beste van verschillende werelden te combineren. Van de onomwonden Amerikaanse jazzlyriek tot de exotische klankschilderingen die je in Oosterse muziek aantreft. ‘Toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen’, schreef Trouw over het trio. Tijdens November Music ontmoeten ze voor het eerst Kayhan Kalhor, een meester op het gebied van Koerdische en Perzische muziek. Kalhor is een virtuoos op de kamancheh en hij werkte al samen met het Kronos Quartet en cellist Yo-Yo Ma.

Dit optreden maakt deel uit van het dubbelconcert West Meest East. Naast Silent City is ook Ayre van Osvaldo Golijov te horen, uitgevoerd door ensemble Asko|Schönberg en sopraan Nora Fischer.

za , 9 november, Verkadefabriek

(http://www.novembermusic.net/default.asp?pageID=232)

* Volg Persian Dutch Network op Facebook!

UPDATE  (Video):

.

 

This entry was posted in Events, Nieuws en Artikelen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply