Debat: ‘Komt er Oorlog in Iran?’

 

Er is op dit moment rond Iran veel te doen. Volgens de laatste rapporten van het Internationaal Atoomagentschap blijven er onopgeloste vragen betreffende de mogelijke militarisering van het Iraanse nucleaire programma.
.
Onderhandelingen daarover dreigen te mislukken. De VS hebben voor het afronden van de onderhandelingen een deadline gesteld: 1 maart 2013.

.
Mogelijk vormt het mislukken van deze onderhandelingen een aanleiding voor verdere escalatie in de relatie tussen Iran en (delen van) de rest van de wereld. De hoogste tijd voor een grondige discussie over mogelijke ontwikkelingen rond Iran die grote impact kunnen hebben voor de verhoudingen in Midden-Oosten en ver daarbuiten.

.

De SP organiseert een debat waarin de mogelijkheid en de gevolgen van een oorlog besproken zullen worden. De volgende deskundigen zullen het debat inleiden: Kees van der Pijl (hoogleraar Internationale betrekkingen) en Kees Homan (Instituut Clingendael). In het panel zullen plaatsnemen Harry van Bommel (Tweede Kamerliden woordvoerder Buitenlandse Zaken), Nasser Kalantar (hoogleraar Kernfysica) en Pejman Salim (bestuurslid Iranian Progressive Youth).

.
Datum
: 25 januari 2013
Tijd: 16-18 uur
Lokatie : Partijkantoor van de SP
Plaats : Snouckaertlaan 70, 3811 MB, Amersfoort
Tel.: 088 – 243 55 55
Bron: SP.NL

U kunt via rmolenkamp@sp.nl uw deelname bevestigen.

VOLG PERSIAN  DUTCH  NETWORK OP FACEBOOK

 

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply