Amnesty International start campagne voor vrijlating Nasrin Sotoudeh

.

Amnesty International begint vandaag een campagne voor de vrijlating van de Iraanse advocate Nasrin Sotoudeh en de Wit-Russische mensenrechtenactivist Ales Bialiatski. Met de campagne, 4 weeks for freedom, wil Amnesty de druk op de Iraanse en Wit-Russische autoriteiten verhogen.

JOIN THE TEAM !

Via 4weeksforfreedom.nl kunnen de twee petities worden ondertekend. Daarnaast zoekt Amnesty mensen die bereid zijn om zich begin 2013, vier weken lang in te zetten voor de vrijlating van Nasrin Sotoudeh en Ales Bialiatski.

.
Nasrin Sotoudeh en Ales Bialiatski

Nasrin Sotoudeh (1963) is moeder van twee kinderen. Ze zit een straf van zes jaar uit. Bovendien mag ze gedurende tien jaar niet als advocate werken. Ze kreeg in Iran bekendheid door haar verdediging in doodstrafzaken. Door een hongerstaking die al bijna drie weken duurt is zij ernstig verzwakt. Eerder dit jaar won zij de Sacharovprijs.


Ales Bialiastski (1962) is een prominente mensenrechtenactivist in Wit-Rusland en voorzitter van het Mensenrechtencentrum Viasna. In augustus 2011 werd hij gearresteerd, op 24 november is hij tot vierenhalf jaar gevangenisstraf veroordeeld op beschuldiging van het ‘op grote schaal verduisteren van inkomen’. De rechtszaak voldeed niet aan de normen voor een eerlijk proces.

Amnesty beschouwt Ales en Nasrin als gewetensgevangenen en eist hun onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating.

Aanmelden
Van 5 november tot en met 2 december 2012 kunnen kandidaten zich aanmelden om deel te nemen aan 4 weeks for freedom. Amnesty zoekt mensen die 4 weken, 14 januari en 9 februari 2013, vanuit haar pand in Amsterdam alles op alles zetten om Nasrin en Ales vrij te krijgen. Dit doen ze aan de hand van door Amnesty International opgegeven opdrachten, en met hun eigen ideeën, initiatieven en inzichten. Ook zoekt Amnesty mensen die tijdens 4 weeks for freedom de twee teams online en offline ondersteunen. De aanmelding loop via 4weeksforfreedom.nl

.
VOLG “PERSIAN DUTCH NETWORK” OP FACEBOOK !

.

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply