Meer dan 300 doden door aardbeving Iran

.
Door de twee krachtige aardbevingen die zaterdag het noordwesten van Iran troffen, zijn 306 mensen om het leven gekomen. In de meeste gevallen waren het vrouwen en kinderen. 3037 mensen raakten gewond.

ANP: Iraniërs hebben kritiek op het optreden van de Iraanse regering na de aardbevingen van zaterdag, waarbij zeker 300 mensen om het leven kwamen.

Zowel het dodental als het aantal gewonden ligt daarmee fors hoger dan in het weekend was gemeld door de Iraanse minister van Binnenlandse Zaken. Die zei dat er 227 doden en circa 1380 gewonden waren.

De aardbevingen deden zich kort na elkaar voor in een plattelandsgebied ten noordoosten van de stad Tabriz. De eerste had een kracht van 6,4 op de schaal van Richter, de tweede 6,3.

Het zoeken naar overlevenden werd zondag gestaakt.

Iran ligt op belangrijke breuklijnen. Een beving met en kracht van 6,6 legde in 2003 de historische stad Bam in puin. Daarbij stierven 31.000 mensen, een kwart van de inwoners van Bam.

Kritiek op hulp na aardbeving in Iran

Iraniërs hebben kritiek op het optreden van de Iraanse regering na de aardbevingen van zaterdag, waarbij zeker 300 mensen om het leven kwamen. Volgens zowel burgers als parlementariërs zou de regering de zoektocht naar overlevenden veel te vroeg hebben gestaakt.
.

Parlementsleden klagen bovendien over een tekort aan tenten voor de vluchtelingen. Ook zouden reddingswerkers niet alle getroffen dorpen hebben bereikt.

Daarnaast zijn de Iraanse burgers niet te spreken over het feit dat de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad maandag naar Saoedi-Arabië is vertrokken om te praten over de crisis in Syrië.
.

BRON:                                    Vlog Persian Dutch Network op Facebook
ANP / VOLKSKRANT

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply