Simin Daneshwar, schrijver van “Het Offer” overlijdt in Teheran

.

Simin Daneshwar, één van de grootste Perzische schrijfsters overlijdt in Teheran. Het meest beroemde werk van Daneshvar was de roman “Suvashun” [Het Offer] dat in 1995 door Johan ter Haar naar het Nederlands werd vertaald.

Simin Daneshwar was de eerste vrouw in de geschiedenis van Perzische literatuur die op professionele basis romans schreef. De werken van Daneshvar hebben tot de best verkochte exemplaren van de Perzische literaire boeken behoord.

Simin Daneshwar werd in 1921 in Shiraz geboren, de stad van vermaarde Perzische poëten, en voltooide haar studie van Perzische literatuur bij de Universiteit van Teheran. Ze was de eerste directrice van de Vereniging van Perzische Schrijvers en was jarenlang professor van de Universiteit van Teheran.

Daneshvar overleed op 8 maart 2012 op de leeftijd van 90 jaar in haar huis in Teheran.

 

Volg “Persian Dutch Network” op Facebook!

 

 

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply