De eerste OSCAR voor Perzië

.
PDN – “A Separation” door Asghar Farhadi brengt de eerste OSCAR voor de Perzische (Iraanse) Filmindustrie. De prijs werd op zondag 26 februari 2012 in Hollywood aangeboden aan de film in de categorie “beste vreemdtalige film”.


De regisseur Asghar Farhadi wijdde het bewustzijn voor het volk van Iran en zei “In de tijd wanneer geruchten over oorlog, intimidatie en agressie door politici worden uitgewisseld, wordt de naam van hun land, Iran, hier gesproken met haar glorieuze cultuur, haar rijke en oude cultuur die wordt verborgen door de zware stof van de politiek.”

.

De Perzische drama die al allerlei internationale prijzen zoals “Golden Bear” en “Golden Globe Awars” won is het verhaal van een getrouwd koppel in de middenklasse in Teheran dat geconfronteerd wordt door een moeilijke beslissing – om het leven van hun kind te verbeteren door naar een ander land te verhuizen of om in Iran te blijven en voor een verslechterende ouder die Alzheimer heeft te zorgen.

In Nederland werd “A Separation” in verscheidene steden vertoond en werd warm onthaald door zowel de bezoekers als de critici.

.

Volg “PERSIAN  DUTCH  NETWORK” op Facebook

.

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply