Omroepen vragen ongestoorde toegang tot Iran

 

Tijdens een bijeenkomst in Londen hebben Radio Nederland Wereldomroep, BBC, Deutsche Welle, AEF (Audiovisuel Extérieur de la France) en Voice of America hun afkeuring uitgesproken over het opzettelijk onmogelijk maken van satelliet- uitzendingen van onafhankelijke media. Door zenders te storen wordt de vrije toegang tot informatie in landen als Iran gehinderd.

“We hebben het afgelopen jaar geconstateerd dat het scala aan pressiemiddelen, die worden gebruikt tegen media die uitzenden in Iran en andere landen, flink is uitgebreid,” zegt Jan Hoek, algemeen directeur van de Wereldomroep. Vooral de verstoring van satellietuitzendingen in het Perzisch gericht op Iran is sterk toegenomen. Volgens de vijf omroepen wil de Iraanse overheid Iraniërs verstoken houden van objectieve buitenlandse media.

 

“We roepen de internationale gemeenschap op om in actie te komen. Met name overheden kunnen een verschil maken en dit bespreken tijdens de eerstvolgende bijeenkomst van de ‘International Telecommunication Union’ in Genève. Maar ook satellietoperators en service providers spelen een belangrijke rol in het garanderen van vrije informatie.”

 

De bijeenkomst in Londen werd georganiseerd door de BBC.

 

BRON: RADIO NEDERLAND

 

 

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply