Klassieke Perzische Muziek Concert in Amsterdam: Shajarian, 30 Sep 2011

Shajarian, the iconic singer of Persian classical music will perform in Amsterdam on 30th Sep 2011 / شجریان سی سپتامبر در آمستردام می‌خواند

 

KAARTVERKOOP / خرید آنلاین بلیت / TICKET

Mohammad Reza Shajarian is een internationaal en alom geprezen Perzische traditionele zanger, componist en maestro van de Perzische muziek. Hij is een levende legende van de Perzische klassieke muziek.
Shajarian staat onder andere ook bekend om zijn beheersing van de Perzische kalligrafie en humanitaire activiteiten.
Shajarian wordt wereldwijd beschouwd als een van de meest geëerde artiesten. Zijn zangkunsten worden algemeen verondersteld als technisch perfect, krachtig en vol emotie. In de Perzische klassieke [Dastgah] muziek wordt zang als de meest moeilijke kunst beschouwd om te beheersen. Shajarian is de belichaming van een perfecte zanger en een belangrijke inspiratiebron voor velen. In 1999 schonk UNESCO hem de prestigieuze Picasso Award in Frankrijk.
Hij studeerde de kunst van zang op de vroege leeftijd van vijf jaar onder het toezicht van zijn vader en op de leeftijd van twaalf begon hij met het bestuderen van het traditionele klassieke repertoire bekend als Radif. Shajarian begon zijn zangcarrière in 1959 bij radio Khorasan, wat leidde tot nationale bekendheid in 1960. Sindsdien heeft hij een illustere carrière waarbij hij onder andere lesgeeft op de “Fine Arts” afdeling op de Universiteit van Teheran.
De grote oude dichters van Perzie (Iran) hebben hun gevoelens en gedachtes geïllustreerd door middel van gedichten. Men kan deze gedichten lezen en bestuderen, maar om het grote geheel te kunnen voelen en ervaren, hoeft men alleen naar de hemelse stem van Shajarian te luisteren.
This entry was posted in Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply