Conferentie van Perzische vrouwen in Amersfoort

 

PDN – De 22ste  Jaarlijkse Conferentie van de Stichting Iraanse Vrouwenstudies (IWSF) is vanochtend, 24 juni 2011 van start gegaan. Deze conferentie vindt in Amersfoort plaats en loopt dit weekend ten einde.

Foto: Radio Zamaneh

Op de eerste dag werd de bijeenkomst door Amal van Hees, de Nederlands-Egyptische activiste en Naeema Azough, de Nederlands-Marrokaanse activiste en voormalige Tweedekamer lid namens de Groene Links  geopend. Zij spraken het publiek in het Engels toe. Zij hebben onder meer hun ervaringen over de vrouwenbeweging in de islamitische landen gedeeld.

Vervolgens kwam Lukas Bulsis de Burgemeester van Amersfoort aan het woord. In zijn korte toespraak heeft hij onder andere zijn tevredenheid over het houden van deze conferentie in Amersfoort benadrukt.

Rond 200 geïnteresseerden hebben de opening van deze conferentie, die van groot belang is voor de Perzische vrouwenbeweging bijgewond. Gedurende het programma  werd er ook een film over de arrestatie van vrouwenactivisten in Perzië, gemaakt door de prominente vrouwenactiviste Mahboubeh Abbasgholizadeh, vertoond.


Verder was de aanwezigheid van  Golnaz Amin, medeoprichter van  Stichting Iraanse Vrouwenstudies noemenswaardig. De verslaggever van Radio Zameneh die zelf bij deze bijeenkomst aanwezig was, bericht hierover: “Golnaz Amin  nodigde de vrouwenactivisten die zelf in het verleden in de Iraanse gevangenissen zijn beland, uit om op het podium te staan. Deze spontane actie  riep veel positieve emoties vanuit de zaal op.”

 

De programma’s  van IWSF worden nog morgen en overmorgen, 25 en 26 juni in het Perzisch voortgezet.

Momenteel wonen meer dan 32000 Perzen (Iraniërs) in Nederland. Naar schatting zijn er 700 van deze Perzen woonachtig in Amersfoort.

 

Vertaling uit het Perzisch: Shahin Nasiri

 

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply