Ahmadinejad haalt uit naar FIFA

 

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft uitgehaald naar de FIFA nadat de organisatie de nationale vrouwenvoetbalploeg van Iran heeft weerhouden van Olympische kwalificatie. Reden van de uitsluiting is dat de vrouwen in Islamitische kleding op het veld staan.

گزارش نشریه هلندی «پونِـد» از حمله محمود احمدی‌نژاد به فیفا در پی جلوگیری از حضور تیم فوتبال بانوان زنان ایران با لباس اسلامی در المپیک

“Dit zijn de dictators en kolonialisten die hun levensstijl aan anderen willen opdringen”, zo zei Ahmadinejad. De dames van Iran stonden er op een ‘hijab' te dragen tijdens de wedstrijd. Hierdoor werd de wedstrijd tegen Jordanië reglementair verloren.

De FIFA verklaarde dat de hijab is verboden vanwege veiligheidsredenen. Iets dat volgens de Iraanse ambassadeur in Jordanië, Mustafa Zadeh Musleh, grote onzin is. “Het is een onmenselijke en politieke beslissing”. President Ahmadinejad heeft ondertussen een vertegenwoordiger aangesteld die er voor moet zorgen dat de beslissing van de FIFA wordt teruggedraaid.

(Bron: PowNed)

 

 

Scroll to Top