Expositie Perzische Fabels in de Amstelkerk

De expositie ‘Perzische fabels’ van Kourosh Ajamlou is een overzicht van schilderijen, geïnspireerd op drieëndertig, oorspronkelijk in het Sanskriet opgetekende dierenverhalen, die in het Nederlands zijn vertaald door Daniëlle Nijboer.

 

Opening 1 juni 18.00-20.00 uur.

 

De schilderijen van Kourosh Ajamlou vormen kleurige, hedendaagse illustraties bij 2500 jaar oude vertellingen, die zich eeuwenlang, van vertaling op vertaling, over de wereld hebben verspreid, en tot op de dag van vandaag weten te boeien en te inspireren. Sluwheid, onnozelheid en inventiviteit zijn regelmatig terugkerende eigenschappen van de personages, die met hun avonturen de lezer een spiegel voorhouden.

 

De morele, humoristische ondertoon en het schijnbaar grensoverschrijdende en tijdloze karakter van de raamvertelling, zijn aanleiding voor Danielle Nijboer geweest om de verhalen te vertalen naar het Nederlands en voor Kourosh om ze op eigentijdse wijze uit te beelden op doek. Tijdens de feestelijke opening op woensdag 1 juni 2011 zullen vertellers van De Verhalenfabriek (www.verhalenfabriek.nl)een aantal fabels voordragen.

De expositie is op de werkdagen open van 9.00-17.00 uur.
Opening 1 juni 18.00-20.00 uur.
Voor aanvullende informatie: www.kourosh.tv

 

 

This entry was posted in Nieuws en Artikelen and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply