Amsterdam, 26 Feb 2011: Perzische percussie, Griekse lier en dans!

Tijdens dit concert begeleiden zij de unieke dans van Banafsheh Sayyad, die een eigen interpretatie heeft ontwikkeld van traditionele Perzische vormen.

De percussionisten van Zarbang hebben in bijna vijftien jaar een stevige reputatie opgebouwd als vertolkers van slagwerkmuziek uit alle uithoeken van Iran en Afghanistan, met een breed instrumentarium van tombaks, santurs, dafs en meer. Maar zij kijken ook over de grens en zo ontdekten zij de veelzijdige Griekse Matthaios Tshahouridis, die ongeveer alles bespeelt wat snaren heeft: Pontische lier, luit, ud, rubab, bouzouki, kemence et cetera. Tijdens dit concert begeleiden zij de unieke dans van Banafsheh Sayyad, die een eigen interpretatie heeft ontwikkeld van traditionele Perzische vormen.

Na afloop Dansen in Marmer: global grooves met DJ mps PILOT; 22.30-03.00 uur (gratis toegang voor Zarbang Quartet-bezoekers!)

 

http://www.tropentheater.nl/smartsite.shtml?ch=THE&id=TT_VOORSTELLINGEN&ActiviteitID=7383&RecordTitle=Zarbang+Quartet+ft.+Matthaios+Tsahouridis+&+Banafsheh&utm_campaign&cmp=NB-FEB11

 

This entry was posted in Events, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply